V košíku nejsou žádné položky.

Zkusit

5 chutných pokrmů z jednoho hrnce

5 chutných pokrmů z jednoho hrnce
Ingredience:

* Ingredience jsou vypsány u každého z pěti skvělých receptů.

Příprava:

Rádi vaříte rychle, efektivně a bez zbytečného množství špinavého nádobí, které za vás nikdo neumyje? Zkuste jídla z jednoho hrnce! Vyzkoušejte jeden z našich pěti ověřených receptů, se kterými zabodujete u celé rodiny. Vyhrají u vás rychlé těstoviny, neobvyklá vaječná omeleta, mexické Fajitas, exotické Jambalaya nebo obměna klasického guláše?

1. Těstoviny

Těstoviny patří mezi jedno z nejchutnějších jídel na světě a jejich  příprava je opravdu velmi jednoduchá. Pokud nehodláte zašpinit více, jak jeden hrnec, těstoviny jsou ideální volba. Smícháním všech ingrediencí dohromady dodáte pokrmu o to výraznější chuť. Už vás nudí obligátní rajčatová omáčka?

Vyzkoušejte naše krémové těstoviny s česnekovou omáčkou a parmazánem

těstoviny

Recept:
Na olivovém oleji krátce opražte 1 prolisovaný česnek. Přidejte kuřecí maso nakrájené na kousky, těstoviny, sůl a pepř. Vše zalijte 250 ml kuřecího vývaru a nechte dusit pod pokličkou. Pokud bude potřeba, přilejte trochu vody, a vařte, dokud nebudou těstoviny měkké. Ke konci vmíchejte trochu smetany na vaření, které omáčku zjemní a 100 g nastrouhaného parmazánu, který nechte na pokrmu roztavit. Můžete podávat.

2. Frittata

Frittata je italské jídlo, které se velmi podobé naší omeletě. Je však mnohem hutnější a obsahuje také více ingrediencí. Je to vynikající způsob, jak spotřebovat zbytky z ledničky, jelikož do ní můžete přidat, co vás napadne. Příprava je tak jednoduchá, že více jak 1 hrnec, ani není potřeba!  

Zkuste tuto vynikající fritattu se špenátem a kozím sýrem

fritatta

Recept:
Předehřejte troubu a na sporáku rozpalte multifunkční hrnec, který je vhodný i do trouby.  
Do hrnce dejte trošku olivového oleje, nasekanou cibulku, listový špenát (nebo jinou zeleninu dle vašeho gusta, šunku, klobásu, či slaninu), sůl a pepř a restujte 3-4 minuty. Přidejte do směsi ½ stroužku česneku a kozí sýr (nastrouhaný či na plátky) a posléze zalijte 4 rozkvedlanými vejci.  Hrnec přemístěte do trouby a pečte na 180 stupňů dalších 7-10 minut.

3. Fajitas

Fajitas je další pokrm, který patří k těm nejoblíbenějším na světovém žebříčku. Už jste je zkoušeli? Příprava se na první pohled zdá trochu složitá, ale je neuvěřitelně jednoduchá.  A opět budete potřebovat pouze jeden hrnec!

Na nic nečekejte a zkuste vynikající kuřecí fajitas

fajita

Recept:
V multifunkční hrnci rozehřejte trochu oleje a nechte v něm zesklovatět 1 cibuli nakrájenou na plátky. Přidejte 3 papriky různých barev nakrájené na proužky. Když je zelenina měkká, přidejte kuřecí prsa, které jste si předtím namarinovali  (marináda: 2 lžičky třtinového cukru, špetka pepře, šťávu z limetky, lžičku oregana, špetku skořice, sůl, olej). Můžete použít i jiné maso, dle vaší chuti. Přidejte plechovku kukuřice. Smažte, dokud bude maso dobře opečené.  Nyní už jen ohřejte v mikrovlnce tortilly a naplňte uvařenou směsí, posypte strouhaným sýrem a zakysanou smetanou, a máte hotovo.

4. Jambalaya

Samozřejmě si můžete připravit klasické rizoto - ale proč nezkusit něco nového a vychutnat si lahodný pokrm Jambalaya? Jambalaya  je jídlo, které si nese to nejlepší z pokrmů, jako je rizoto a paella. Je poměrně kořeněné, takže vás příjemně zahřeje ve dnech, kdy není zrovna horko, a chuť je prostě nepopsatelná, takže si tento pokrm jistě zamilujete.  

Zažijte explozi chutí a připravte si pravé Jambalaya

jambalaya

Recept:
Na troše olivového oleje osmahněte v multifunkčním hrnci 1 nakrájenou zelenou papriku a 200 g kuřecího masa nakrájeného na kousky. Přidejte 1 nakrájenou cibuli, 2 stroužky česneku na plátky, 1 klobásu chorizo na kolečka, cca 150 g krevet a vše zalijte 200 g rajčatového pyré (nebo sekanými rajčaty). Dochuťte kořením – mletým fenyklem, římským kmínem, sladkou paprikou, cayennským pepřem a mletým pepřem. Přidejte 200 g suché rýže, zalijte 0,7 l drůbežího vývaru a dochuťte 2 lžičkami worcestrové omáčky a trochou soli. Přiklopte pokličkou a vařte, dokud nebudou maso i rýže měkké.  Posypte petrželkou a podávejte.

5. Guláš

Hustá gulášová polévka nebo klasický guláš je ideální volbou, pokud chcete na něco teplého a výživného do žaludku, na čem si zároveň pochutná celá rodina. Navíc zabijete dvě mouchy jednou ranou, nasytíte celou rodinu a ušpiníte jeden hrnec!  Což znamená méně práce pro vás. Pokud chcete lehkou obměnu klasického guláše, máme pro vás recept, který bude lahodit vašim chuťovým pohárkům!

Zkuste výborný bramborový guláš s masovými koulemi

guláš

Recept:
Rozpalte olej ve vysokém hrnci. Nakrájejte 1 cibuli na drobno, 2 stroužky česneku na plátky a restujte. Přidejte mletou sladkou papriku, lžíci rajského protlaku, 3 lžíce hladké mouky. Zalijte vývarem, dokořeňte solí, pepřem, chilli, majoránkou a kmínem a vařte 5 minut. Na masové koule smíchejte 300 g mletého vepřového masa, 1 nakrájenou cibulku, sůl, pepř, oregano, strouhanku a 1 vejce. Ze směsi tvarujte střední koule a vložte je do základu guláše společně s 3 bramborami nakrájenými na kostky. Vařte dalších 30 minut do změknutí brambor a mezitím guláš promíchávejte. Posypte petrželkou a podávejte s kouskem chleba.

Dobrou chuť!

Autor : Míša, Delimano