V košíku nejsou žádné položky.

Zkusit
  • 14denní záruka vrácení peněz
  • 100% bezpečný nákup
  • Prodej na splátky

Bramborové placky plněné jehněčím masem a piniovými oříšky

Bramborové placky plněné jehněčím masem a piniovými oříšky
Ingredience:

těsto: 700 g moučných brambor sůl mouka, dle potřeby

náplň: 10 g másla 2 lžíce olivového oleje 1 středně velká cibule, nakrájená na jemno čerstvě mletý pepř čerstvě strouhaný muškátový ořech 2 kardamomy, pouze semínka z lusků, rozemletá na prášek 3 hřebíčky, rozemleté na prášek 200 g mleté jehněčí maso 50 g piniové oříšky, opečené 1 lžíce rajčatového protlaku 3 lžíce čerstvé petrželky, nakrájené sůl

na podávání: 150 g rukoly, ochucené citronem a olivovým olejem 200 ml jogurtu ½ stroužku česneku, nasekaného na jemno sůl a pepř

Příprava:

Připravte si bramborové placky předem a vychutnejte si lahodný oběd v práci – domácí a zdravý.

1. krok - těsto:

V hrnci Delimano® Ceramica Prima Casserole uvařte neoloupané brambory ve slané vodě doměkka, ale nesmějí se přitom rozpadat. Sceďte je, oloupejte a rozmačkejte. Přidejte k nim sůl a dostatek mouky, aby se vytvořilo těsto.

2. krok - náplň:

Zatímco se brambory vaří, připravte si náplň. Rozpuste máslo v olivovém oleji v hrnci Delimano® Ceramica Skillet a opražte cibuli do zlatova. Přidejte koření a ještě minutu nechte vše na ohni. Pak přidejte jehněčí maso a za stálého míchání jej opékejte, až maso zhnědne. Přidejte k němu piniové oříšky a rajčatový protlak, 2 lžíce vody, petrželku, sůl a pepř.

Před přípravou placek si poprašte ruce moukou a rozdělte těsto na čtyři koule. Udělejte z jedné koule placku širokou asi 1 cm. Do středu placky položte 2 lžíce náplně, přeložte kraje těsta, abyste náplň zachytili uvnitř. Celý postup opakujte i se zbývajícím těstovými koulemi.

Rozehřejte (teplotní čidlo na rukojeti zčervená) pánev Delimano® Ceramica Prima - Pánev na smažení, na kterou dáte 1 lžíci olivového oleje. Pečte placky do zlatova po obou stranách. Osušte je na papírové kuchyňské utěrce.

3. krok - na podávání:

Promíchejte jogurt s česnekem, solí a pepřem. Podávejte placky s rukolou a jogurtem.

Autor : Delimano