V košíku nejsou žádné položky.

Zkusit
  • 14denní záruka vrácení peněz
  • 100% bezpečný nákup
  • Prodej na splátky

Cuketová omeleta

Cuketová omeleta
Ingredience:

500 g malé cukety sůl 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce krájené majoránky 2 vejce mletý černý pepř 1 lžíce másla

Příprava:

Lahodné omelety, které snadno připravíte, se perfektně hodí k víkendové pozdní snídani nebo k lehkému obědu ve všední den.

1. krok:

Odkrojte konce cukety a nastrouhejte ji na struhadle s velkými otvory. Smíchejte cuketu se lžičkou soli a nechte ji půl hodiny stát. Vložte cuketu do cedníku a pořádně ji vymačkejte, abyste se zbavili přebytečné vody.

2. krok:

Zahřejte (teplotní čidlo na rukojeti zčervená) olivový olej na pánvi Delimano® Ceramica Prima - Pánev na smažení a osmažte cuketu do zlatova, přibližně 6-7 minut. Přidejte majoránku, pak pánev sundejte s ohně a nechte směs trochu vychladnout.

V misce lehce rozšlehejte vejce vidličkou, přidejte cuketu, pepř a trochu soli.

3. krok:

Rozpusťte (teplotní čidlo na rukojeti zčervená) máslo v pánvi Delimano® Ceramica Prima - Pánev na smažení, dejte na něj cuketovou směs a rozprostřete ji po celé pánvi. Opékejte, dokud nejsou vejce na stranách omelety upečená. Stáhněte plamen a pečte omeletu tak dlouho, aby se vejce nesrazila, ale zůstala nahoře měkká. Zatřeste pánví, aby se omeleta uvolnila ode dna pánve a pak ji nechte sklouznout na talíř. Překryjte talíř pánví a otočte vše dnem vzhůru, aby opečená strana omelety byla nahoře a spodní strana se mohla opéci. Nechte ji péct asi jednu minutu a pak omeletu vraťte zpátky na talíř.

Nechte omeletu mírně vychladnout, rozkrájejte ji na trojúhelníky a podávejte ji se salátem.

Autor : Delimano