V košíku nejsou žádné položky.

Zkusit
  • 14denní záruka vrácení peněz
  • 100% bezpečný nákup
  • Prodej na splátky

Boloňské cuketové špagety

Boloňské cuketové špagety
Ingredience:

Na 2 porce:

  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • čtvrtka celeru
  • 2 spiralizované cukety
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 250 g mletého hovězího masa
  • 1/4 hrnku suchého červeného vína
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 250 g konzervovaných rajčat
  • 1 bobkový list
  • 1 lžička oregana či čerstvá bazalka
  • sůl a pepř
  • strouhaný parmazán
Příprava:

Uvařte si klasické boloňské špagety v odlehčené úpravě, kterou oceníte především v horkých letních dnech, kdy nechcete nic těžkého do žaludku! Lehké cuketové špagety chutnají s klasickou italskou masovou omáčkou Bolognese naprosto skvěle. Zkuste tento skvělý a rychlý pokrm. 

Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli s nakrájenou mrkví a celerem. Asi po pěti minutách přidejte mleté maso, směs míchejte, dokud se maso neopeče. Přisypte konzervovaná rajčata a protlak, bobkový list, přilij­te víno, osolte, opepřete a nechte na mírném ohni cca 30 minut vařit, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec do ní přidejte oregano, bazalku či provensálské koření. Spiralizované špagety orestujte na jiné pánvi 3-5 minut na olivovém oleji. Každou porci naservírujte na talíř, polijte boloňskou omáčkou, ozdobte parmazánem a čerstvou bazalkou.

Autor : Míša, Delimano