V košíku nejsou žádné položky.

Zkusit

2 osvědčené recepty na domácí marcipán

2 osvědčené recepty na domácí marcipán
Ingredience:

a) Na pravý mandlový marcipán:

  • 180 g cukru moučky 
  • 180 g loupaných mandlí 
  • 3 lžíce medu

 

b) Na nepravý marcipán:

  • 100 g sušeného polotučného mléka
  • 100 g cukru moučky
  • mandlového aroma
  • 1 lžíci medu
  • 1 bílek

   
   
   
   

Příprava:

Potřebujete potahovací hmotu na dort nebo plánujete vytvářet figurky pro děti, které marcipán zbožňují? Máte dvě možnosti, můžete si vytvořit pravý marcipán z mandlí či domácí ,,falešný" ze sušeného mléka:

a) Pravý mandlový marcipán

Mandle umixujeme v NutriBulletu na jemný prášek. Promícháme je s moučkovým cukrem a přidáme 3 lžíce medu. Teď přijde ta složitější práce a to propracovávání těsta, na kterém si musíte nechat záležet, aby vzniklo tvárné těsto. Pokud chceme těsto mít různě barevné, rozdělíme ho na několik částí, které obarvíme potravinářským barvivem a řádně propracujeme. Těsto necháme ztuhnout v lednici v potravinářské folii a používáme dle libosti.

b) Nepravý marcipán ze sušeného mléka

Sušené mléko smícháme s moučkovým cukrem, přidáme lžíci medu, bílek a pár kapek mandlového aroma. Pokud bude těsto příliš těžké na propracovávání, přidáme maličko vody. Pak už můžeme těsto obarvit, nechat stuhnout v lednici a vytvářet chutné marcipánové kreace.


 

Autor : Míša, Delimano