V košíku nejsou žádné položky.

Zkusit
  • 14denní záruka vrácení peněz
  • 100% bezpečný nákup
  • Prodej na splátky

Falafel bez smažení

Falafel bez smažení
Čas vaření : 30 min
Čas přípravy : 12 hod
Ingredience:
  • 1 hrnek suché nevařené
  • 1/2 hrnku nasekané čerstvé petržele
  • 1/2 hrnku nasekaného čerstvého koriandru
  • 1/2 hrnku na drobno nasekané bílé cibule
  • 3 stroužky rozdrceného česneku
  • 1 čl mletý římský kmín
  • 1/2 čl soli
  • 1/2 čl prášku na pečení
  • 2 čl šťávy z citronu
  • 3 pl olivového oleje
Příprava:
  1. Dejte cizrnu do velkého hrnce a zalijte je vodou tak, aby hladina byla o 10cm výše (nabobtná během vaření přibližně 3x). Nechte přes noc namáčet (12 až 24 hodin) – po namočení byste měli být schopni rozloupnout kuličku mezi prsty. Předvařenou cizrnu nepoužívejte – kuličky by se vám rozpadly.
  2. Cizrnu slejte a nechte pořádně odkapat, poté dejte do mixéru společně s petrželí, koriandrem, česnekem, římským kmínem, solí, práškem do pečiva a citronovou šťávou.  Mixujte tak, aby vznikla hrubší směs – nikoliv do hladka!  Zkuste udělat kuličku – měla by držet pohromadě.  Ochutnejte a případně dosolte.
  3. Předehřejte troubu na 190°C a přichystejte si plech s pečícím papírem – ten pomažte polovinou oleje.
  4. Z hmoty vytvořte kuličky o průměru cca 4 cm , které následně lehce zmáčněte do tvaru placičky.  Falafel pokládejte na pečící papír a nakonec je potřete z vrchu zbytkem olivového oleje. Pečte 15 minut,  poté obraťte a pečte ještě 10 minut, dokud nejsou placky dozlatova.  Servírujte v pita chlebu s tahini a zeleninou, je to ideální zdroj bílkovin.

 

Autor : Klára, Delimano