V košíku nejsou žádné položky.

Zkusit

Italská rajčatová polévka

Italská rajčatová polévka
Čas vaření : 40 min
Ingredience:
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 8 ks pěkně zralých rajčat nebo 2 plechovky loupaných rajčat
  • 1 středně velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 PL olivový olej
  • 100 g zelené olivy bez pecky
  • 1 žlutá feferonka
  • čerstvá bazalka – svazeček
  • malá snítka tymiánu
  • černý pepř v mlýnku
Příprava:

Připravíme si předem zeleninový vývar z celeru, cibule a mrkve. Můžeme ale přihodit i třeba skrojky z papriky či jiné zeleniny. Připravujeme-li polévku z čerstvých rajčat, pak je předem spaříme a oloupeme. Cibuli pokrájíme a necháme na oleji v hrnci zesklovatět spolu s na drobno nasekaným česnekem, následně přidáme pokrájená rajčata, snítku tymiánu, snítku bazalky a zalijeme osoleným vývarem.  Přihodíme polovinu oliv. Přivedeme obsah hrnce k varu a necháme 30 minut na mírném ohni vařit. Vyndáme tymián a bazalku a rozmixujeme tyčovým mixérem. Druhou polovinu oliv pokrájíme, feferonku vyčistíme a nasekáme na drobno (jste-li citliví na pálivé, tak stačí jen trocha) a dáme do polévky, kterou přivedeme ještě na chvilku k varu. Dopepříme a dosolíme dle potřeby. Zbylou bazalku nakrájíme na drobno a vhodíme do polévky po dovaření – malé množství si necháme na dozdobení přímo do misek.

Autor :