V košíku nejsou žádné položky.

Zkusit

Jarní polévka z kopřiv

Jarní polévka z kopřiv
Čas vaření : 30 min
Celkový čas : 30 min
Ingredience:
  • 1 l masového či zeleninového vývaru
  • 1 cibule
  • olej
  • 2 hrnky kopřiv
  • 1/3 hrnku rýže
  • masový nebo zeleninový vývar
  • pepř
  • sůl
  • slanina
  • pažitka
Příprava:

Předem si připravíme masový či zeleninový vývar. Cibuli nakrájíme na drobno, hodíme do hrnce spolu se lžící oleje a necháme zesklovatět. Poté přisypeme rýži a krapet orestujeme. Následně zalijeme vývarem a vaříme do důkladného změknutí rýže. Přidáme nasekané kopřivy a krátce povaříme (max. 5 minut). Rozmixujeme do krémova. Nakonec posypeme na drobno nasekanou pažitkou, případně přidáme osmažené kousky slaniny.

Autor : Klára