V košíku nejsou žádné položky.

Zkusit

Krémová žampionová polévka

Krémová žampionová polévka
Ingredience:
  • 300 gramů žampionů
  • 150 gramů cibule
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 kelímek smetany na vaření
  • sůl, pepř, bobkový list, čerstvá petrželka
Příprava:

Máte rádi žampiony? Pokud ano, připravte si z nich jednoduchý, ale chuťově vynikající krém, po kterém se u vás doma ihned zapráší. 

Nakrájenou cibuli osmahněte v hrnci na másle a přidejte žampiony nakrájené na plátky a chvíli restujte. Několik plátků žampionů vyjměte a nechte si je na finální ozdobu. Směs v hrnci zaprašte moukou, chvíli míchejte a vytvořte jíšku. Jíšku zalejte vývarem a pořádně promíchejte. Posléze přidejte bobkový list, sůl a pepř a nechte vařit cca 20 minut. Vyjměte bobkový list a zbytek polévky rozmixujte. Po dvaceti minutách bobkový list z polévky vyjměte a polévku rozmixujte do hladkého krému. Vmíchejte smetanu na vaření a opět chvíli polévku povařte. Hotovou polévku zdobíte žampiony, které jste si nechali stranou a čerstvou petrželkou.

Autor : Míša, Delimano