V košíku nejsou žádné položky.

Zkusit

Krevetová polévka s kokosovým mlékem

Krevetová polévka s kokosovým mlékem
Ingredience:
  • 200 g krevet
  • 1 lž nasekaného zázvoru
  • 1 mrkev nastrouhaná nahrubo
  • 1  lž nasekaného stroužku česneku
  • 1 lž čerstvé nasekané chilli papričky
  • 600 ml kuřecího x zeleninového vývaru
  • 200 ml kokosové mléko
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 dcl bílého suchého vína
  • 1 svazek nakrájené jarní cibulky
  • sůl, pepř
Příprava:

Pikantní krevetová polévka díky zázvoru a chilli zjemněná kokosovým mlékem je jedním z nejpopulárnějších thajských jídel. Pokud nemusíte krevety, můžete je nahradit kuřecím masem.

Na oleji orestujte chilli papričku, zázvor, mrkev a česnek. Zalijte vývarem a nechte chvíli vařit. Přidejte kokosové mléko, víno, krevety, sojovou omáčku a šťávu z limetky. Vařte asi 20 minut. Dochuťte solí, pepřem. Hotovou polévku posypte zelenou jarní cibulkou.

Autor : Míša, Delimano