V košíku nejsou žádné položky.

Zkusit

Kuřecí nudličky na asjiský způsob

Kuřecí nudličky na asjiský způsob
Ingredience:
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 1 stroužek česneku, nakrájený na plátky
  • asi 3cm kousek čerstvého zázvoru, nasekaný najemno
  • špetička chilli koření
  • 1 hvězdička badyánu
  • 500 g kuřecích prs nakrájených na nudličky
  • lžíce olivového oleje
Příprava:

Pokud si rádi pochutnáváte na jídle s vůní exotických dálek, vyzkoušejte tuto asijskou dobrotu. Sladkokyselá omáčka zkaramelizovaná na táhlý sirup je velmi výrazná. Proto jsou v ní kuřecí kousky jen lehce obalené. Ve spojení s jasmínovou rýží se jedná o vyvážený chuťový koncert.

1. krok

V rendlíku na omáčky Delimano promíchejte sójovou a rybí omáčku, ocet, cukr a zeleninový vývar. Přidejte česnek, zázvor, chilli koření i badyán a uveďte do varu. Míchejte, aby se cukr rozpustil. Stáhněte plamen na minimum a tekutinku zredukujte asi na polovinu. Měla by mít konzistenci sirupu.

2. krok

Mezitím, než omáčka zkaramelizuje, rozehřejte olivový olej v keramickém woku Delimano a vložte kuřecí prsa nakrájená na nudličky. Orestujte do zlatova.

3. krok

Sirupovou omáčku přelijte přes kuřecí prsa a jemně promíchejte. Servírujte s jasmínovou rýží.

TIP

Kuřecí maso můžete zaměnit také za nudličky z vepřové panenky. I tato varianta vám bude chutnat.

Autor : Eva