V košíku nejsou žádné položky.

Zkusit
  • 14denní záruka vrácení peněz
  • 100% bezpečný nákup
  • Prodej na splátky

Kuřecí Tikka masala - tradiční indický pokrm

Kuřecí Tikka masala - tradiční indický pokrm
Ingredience:

Tikka masala:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 cibule
  • 400-500 g kuřecích prsních řízků nakrájených na nudličky
  • 2 stroužky česneku
  • 3cm kousek zázvoru
  • plechovka krájených loupaných rajčat
  • půl kelímku bílého jogurtu
  • půl kelímku zakysané smetany
  • 1 lžička koření garam masala
  • půl lžičky skořice
  • chilli koření (na špičku nože)
  • čerstvý koriandr

Rýže basmati s rozinkami a zeleninou:

  • 250 g rýže typu basmati (2 sáčky)
  • 350 g mražené zeleninové směsi
  • větší hrst rozinek
  • kostka zeleninového vývaru
  • lžíce kari koření
  • větší hrst opražených kešu oříšků
Příprava:

1. krok

Kuřecí kousky naložíme alespoň na 2 hodiny do olivového oleje s rozdrceným česnekem a strouhaným zázvorem. Na rozehřáté pánvi Wok Delimano orestujeme cibulku a vložíme nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zesklovatí, přídáme kuřecí maso a restujeme, až je maso hotové.

2. krok

Mezitím si připravíme rýži. Uvařte 600 ml vody. Propláchněte rýži i mraženou zeleninu a vsypte do velké nádoby, která je vhodná pro použití v mikrovlnné troubě. Přidejte rozinky, rozdrobenou kostku vývaru a koření. Zalijte vařící vodou a přikryjde propíchanou potravinářskou fólií. Vařte 12 min při 850 w. (U měně výkonných mikrovlnek přidejte 2-3 minuty). Po vyjmutí z mikrovlny nechte ještě rýži přikrytou cca 5 minut.

3. krok

K hotovému kuřecímu masu přisypeme všechno koření a čerstvý koriandr. Vlijeme plechovku krájených rajčat, přidáme jogurt a zakysanou smetanu. Prohřejeme a podle chuti ještě dosolíme či přidáme více koření garam masala. Podáváme s rýží posypané praženými kešu oříšky.

Autor : Eva