V košíku nejsou žádné položky.

Zkusit

Vepřová žebírka z trouby

Vepřová žebírka z trouby
Ingredience:
  • 1 nakrájená cibule
  • vepřová žebra: 1,5 kg
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • grilovací koření
  • sojová omáčka
  • 2 lžičky medu
  • 1 rajský protlak
Příprava:

Kdo by neměl rád voňavé dokonale upečené žebírka, které se téměř rozpadají. Připravte si vynikající žebra na grilu či v troubě, které povýší geniální marináda do nebeských výšin!

Nejdříve si připravíme marinádu. Rajský protlak smícháme s olejem, prolisovaným česnekem, medem a 2 lžícemi sojové omáčky a trochou grilovacího koření. Kdo má rád pálivé, může přidat chilli. Vepřová žebírka osolíme a opepříme, vložíme do mísy, potřeme marinádou a poklademe nakrájenou cibulí. Necháme odležet alespoň 2 hodiny v lednici. Poté žebírka vyjmeme a dáme péct. Při přípravě v troubě doporučujeme použít grilovací desku Stone Legend. Pečeme při teplotě 180 °C cca 60 minut zakryté alobalem a posledních 10 minut ho odkryjeme, aby maso získalo tu správnou barvu. Během počení podléváme vodou a vzniklou šťávou. Podáváme s čerstvým chlebem a dobře vychlazeným pivem.

 

Autor : Míša, Delimano