V košíku nejsou žádné položky.

Zkusit
  • 14denní záruka vrácení peněz
  • 100% bezpečný nákup
  • Prodej na splátky

Plněné sladké brambory

Plněné sladké brambory
Ingredience:
  • 4 středně velké sladké brambory (batáty)
  • 1 polévková lžíce rozpuštěného másla
  • 60 ml mléka
  • špetka soli a pepře
  • 150 g strouhaného sýru čedar
  • 4 plátky uzené slaniny (nakrájené na nudličky a orestované)
  • zakysaná smetana
  • nasekaná jarní cibulka na posypání
Příprava:

Plněné sladké brambory, známé také jako Potato skins, jsou tradičním americkým pokrmem. Oblíbené jsou pro svou sýrovou náplň s voňavou slaninou a zelenou cibulkou. Použít je můžete například jako přílohu ke grilovanému masu nebo jen tak jako předkrm či snack.

Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečícím papírem. Omyté brambory i se slupkou naskládejte na plech, každou na pár místech propíchněte vidličkou a pečte cca 40 - 50 minut do změknutí. Nechcte trošku vychladnout.

Snižte teplotu v troubě na 180 °C. Brambory podélně přepůlte a vnitřek brambor vydlabejte tak, aby vám zůstala slabší vrstva se slupkou. Vydlabanou bramborovou směs odložte do mísy. Brambory pak položte zpět na plech, každou potřete rozpuštěným máslem a pečte 10 minut. Během pečení můžete jednou otočit a znovu pomazat máslem. Vydlabanou bramborovou směs smíchejte s mlékem, 50 g sýru čedar, solí a pepřem a míchejte, až vám vznikne krémová směs. Brambory vyjměte z trouby, naplňte směsí, posypte zbytkem čedaru a pečte dalších cca 15 minut, až se sýr na bramborách rozpustí. Vyjměte z trouby, posypte orestovanou slaninou a nasekanými cibulkami. Podávejte se zakysanou smetanou.

Dobrou chuť.

Autor : Eva, Delimano