V košíku nejsou žádné položky.

Zkusit

Pohankové rizoto

Pohankové rizoto
Celkový čas : 1 hodina
Ingredience:
  • 250 g tmavé pohanky
  • 250 g kysaného zelí (ideálně červené)
  • 200 g čerstvých žampionů
  • 2 stroužky česneku
  • 2 PL másla
  • sůl
  • pepř
  • římský kmín
  • koriandr mletý
Příprava:

Pohanku zalijte vařící vodou cca 2cm nad, přikryjte talířkem nebo poklicí a nechte přibližně hodinu odstát.  Můžete ji také zabalit do peřin, tím celý proces urychlíte.

Žampiony pokrájejte na plátky a ty osmahněte na másle, když už jsou skoro hotové, přihoďte prolisovaný česnek, mletý koriandr a římský kmín a nechte chvilku smažit. S římským kmínem opatrně, má výrazně jinou chuť, nežli „normální“ kmín. Ze zelí slijte nálev a pokrájejte ho na kousky.  

Jakmile je pohanka doměkka, přidejte žampiony a zelí. Podle chuti dosolte a dopepřete.  Pěkně zamíchejte.

Servírovat můžete teplé i studené - jako salát.

Autor : Klára, Delimano