V košíku nejsou žádné položky.

Zkusit
  • 14denní záruka vrácení peněz
  • 100% bezpečný nákup
  • Prodej na splátky

„Rizoto“ z merlíku čilského s houbami

„Rizoto“ z merlíku čilského s houbami
Ingredience:

1 hrneček merlíku čilského (nebo nějakých jiných zrníček), propláchnutého 1 lžíce olivového oleje 2 červené (fialové) cibule, nakrájené na jemno 1 stroužek česneku, rozmačkaného 200 g žampionů, nakrájených na tenké plátky 400 g hub šii-také, nakrájených na tenké plátky (pouze hlavičky) čerstvý tymián nebo rozmarýn 250 ml bílého vína 100 g čerstvě strouhaného parmezánu

Příprava:

Lahodné houbové rizoto s exotickou chutí uspokojí i toho nejnáročnějšího gurmána.

1. krok:

Přiveďte ½ l osolené vody k varu v hrnci Delimano® Ceramica Prima Casserole. Přidejte merlík čilský, stáhněte plamen a vařte na mírném ohni, dokud merlík nezměkne a voda se nevsákne, přibližně 13 minut.

2. krok:

Mezitím rozehřejte lžíci extra panenského olivového oleje v hrnci Delimano® Ceramica Skillet nebo v pánvi Delimano® Ceramica Prima Wok. Přidejte cibuli a smažte ji, dokud nezačne hnědnout. Přidejte česnek a smažte dalších 30 vteřin. Přidejte houby a tymián a duste, dokud se nevyvaří voda, kterou houby vypustí. Přidejte víno a míchejte, dokud se víno nevypaří.

Přimíchejte merlík do houbové směsi a ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Posypte parmezánem a zamíchejte.

Nandejte na talíře a podávejte.

Autor : Delimano