V košíku nejsou žádné položky.

Zkusit

Telecí kotlety se zlatavým máslem a kapary

Telecí kotlety se zlatavým máslem a kapary
Ingredience:

2 lžíce olivového oleje (pánev Delimano® Ceramica Prima - Pánev na smažení) nebo 1 lžíce olivového oleje (pánev Delimano® Ceramica Dry Cooker™) 3 lžíce mouky 500 g na tenko nakrájených plátků telecí kýty 20 g másla, kousky 1 ½ lžíce bílého vinného octa 1 ½ lžíce scezených kaparů 2 lžíce nakrájené petrželky

Příprava:

Telecí kotlety se vám rozplynou na jazyku, jejich lahodná chuť vás dostane.

1. krok:

Řádně rozehřejte pánev Delimano® Ceramica Prima - Pánev na smažení nebo pánev Delimano® Ceramica Dry Cooker™ (teplotní čidlo na rukojeti zčervená) a přidejte 2 nebo 1 lžíci oleje.

Mezitím smíchejte mouku se lžičkou soli a půlkou lžičky čerstvě mletého pepře, obalte ve směsi kotlety.

2. krok:

Dobře propečte maso po obou stranách do zlatova, asi 2-3 minuty. Vyndejte maso na talíř.

3. krok:

Vylijte z pánve přebytečný olej, přidejte máslo a zahřívejte ho na mírném ohni, až získá ořechovou chuť a zlatavou barvu. Přidejte ocet, kapary a trochu soli a pepře.

Položte kotlety zpět na pánev, zahřejte je a posypte petrželkou.

Autor : Delimano