V košíku nejsou žádné položky.

Zkusit

Thajská dýňová polévka

Thajská dýňová polévka
Ingredience:
  • 1,5 kg očištěné a nakrájené dýňové dužiny
  • 4 pl slunečnicového oleje
  • 1 nakrájená cibule
  • 1 pl nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lemongrass vcelku - naklepaný aby pustil aroma
  • 3-4 pl Thai Red Curry pasty
  • 400 ml kokosového mléka
  • 850 ml zeleninového vývaru
  • Šťáva z limetky a cukr na dochucení
  • 1 chilli paprička na plátky (ozdoba – dle chuti)
Příprava:

Dýňová polévka s chutí a vůní exotického Thajska vás i během sychravých podzimních dnů rozehřeje.

Předehřejte troubu na 180-200 stupňů – vložte dýni do pekáče spolu s trochou oleje a nechte 30 minut péci, dokud nezměkne a není do zlatava.

Zbývající olej dejte společně se zázvorem, cibulí a lemongrasem (citronovou trávou) do hrnce – osmahněte, dokud cibule nezesklovatí. Přidejte curry pastu – hřejte další minutu – přidejte opečenou dýni, 3 polévkové lžíce kokosového mléka a vývar. Přiveďte hrnec k varu, vařte 5 minut a následně vyberte lemongrass. Vařte ještě několik minut, následně umixujte do hladka. Dochuťte solí, pepřem, limetkou a cukrem.

Podávejte podle chuti ozdobené zbývajícím kokosovým mlékem a chilli.

Autor : Klára, Delimano