V košíku nejsou žádné položky.

Vyzkoušejte

7 nejčastějších chyb při přípravě palačinek (a jak se jim vyhnout)

Pokud jste velkým příznivcem palačinek, pravděpodobně znáte všechny ty drobné tipy a triky, jak připravit opravdu lahodné palačinky - ale možná stále ještě děláte některé chyby, které vám brání ve vytvoření bezkonkurenční sladké dobroty. Během tohoto jednoduchého postupu se toho může tolik pokazit - my jsme ale tyto chyby nastudovali a našli řešení, takže si od teď můžete vychutnat absolutně perfektní palačinky!

Pokud jste velkým příznivcem palačinek, pravděpodobně znáte všechny ty drobné tipy a triky, jak připravit opravdu lahodné palačinky - ale možná stále ještě děláte některé chyby, které vám brání ve vytvoření bezkonkurenční sladké dobroty. Během tohoto jednoduchého postupu se toho může tolik pokazit - my jsme ale tyto chyby nastudovali a našli řešení, takže si od teď můžete vychutnat absolutně perfektní palačinky!

Chyba č. 1: Nevěnujeme pozornost kvalitě surovin

Palačinky se připravují z velmi málo surovin, takže na každé surovině záleží a každá má velký význam. To je důvod, proč je používání pouze vysoce kvalitních surovin tak důležité a opravdu změní chuť i strukturu palačinek. 

Jak to napravit? 

Na své palačinky používejte pouze čerstvé a vysoce kvalitní suroviny. Cesta do obchodu jen proto, abyste si koupili mouku, kterou potřebujete, nebo vyzvedli dvě čerstvá vejce, se může zdát jako ztráta času, ale určitě bude stát za to.

Chyba č. 2: Odhadování surovin

Pokud jde o přípravu moučníků, přesnost je nanejvýš důležitá. Pokud své suroviny odhadujete, můžete snadno zničit všechnu svoji tvrdou práci a dokonce i ty nejmenší chyby by mohly způsobit obrovskou katastrofu. 

Jak to napravit? 

Nesnažte se ušetřit pár minut odhadováním surovin - vezměte váhu a odměrku ze skříňky a použijte je. Může to trvat trochu déle, ale konečný výsledek bude mnohem lepší.

Chyba č. 3: Nadměrné mixování nebo šlehání těsta

Možná je to překvapivé, ale hrudky nejsou tím nejhorším, co se může těstu stát - tím je nadměrné mixování nebo šlehání. Takže až se budete příště snažit co nejdůkladněji těsto promíchat, ještě si to rozmyslete.

Jak to napravit? 

Míchejte suroviny jen tak dlouho, jak je nezbytně nutné pro jejich smíchání - a pak přestaňte. Je lepší mít pár hrudek (jakmile budou palačinky hotové, ani si jich nevšimnete!), než připravit tuhé palačinky.

Chyba č. 4: Používání nadměrného množství oleje

Pokud jednoduše nalijete olej na pánev, s největší pravděpodobností skončí na jedné části pánve. To způsobí, že se vaše palačinky na některých stranách spálí a jinde zůstanou syrové, takže bude těžké je usmažit rovnoměrně.

Jak to napravit? 

Přidejte velmi málo oleje a nikdy jej nelijte přímo do pánve. K nanesení tenké vrstvy tuku na pánev použijte mašlovačku, sprej nebo papírové utěrky.

Chyba č. 5: Míchání čokolády nebo ovoce do těsta

Palačinky s čokoládovými lupínky nebo ovocem - zní to skvěle, to ano, ale bohužel to není nejlepší nápad. Pokud zamícháte čokoládu nebo ovoce přímo do těsta, s největší pravděpodobností se spálí během doby, po kterou je nutné palačinky smažit.

Jak to napravit? 

Místo přidávání do těsta přidejte čokoládu nebo ovoce, až když budou palačinky hotové. 

Chyba č. 6: Používání nevhodné pánve při špatné teplotě

Palačinky jsou velmi citlivé, takže vám může trvat nějakou dobu, než najdete tu správnou pánev a přesně tu správnou teplotu. 

Jak to napravit? 

Nejlepším řešením je pánev vyrobená speciálně na palačinky. Vyzkoušet můžete palačinkovou pánev z řady Delicia Ceramica Forte, která má navíc zvednutý okraj pro snadné obracení.

Chyba č. 7: Předčasné nebo nadměrné obracení palačinek

Pokud palačinky obrátíte příliš brzy nebo je obrátíte více než jednou, je zaručeno, že je potrháte, spálíte nebo skončíte s mírně syrovými palačinkami.

Jak to napravit? 

Počkejte, než se na horní straně palačinky začnou tvořit bublinky. Jakmile tyto bublinky popraskají, je na čase palačinku obrátit - jen jednou! Buďte trpěliví a věřte svému postupu - vaše palačinky vám řeknou vše, co potřebujete vědět!