V košíku nejsou žádné položky.

Vyzkoušejte

Obohaťte svou kuchyni o chutě moře!

Ryby jsou důležitou součástí zdravé stravy, protože jsou zdrojem zdravých tuků, esenciálních vitamínů, minerálů a proteinů, které mají vysokou biologickou hodnotu. Můžete je připravit mnoha různými způsoby: uvařit, usmažit, připravit v páře, ugrilovat nebo podusit. Možnosti jsou nekonečné – zařaďte na svůj jídelníček ryby a vaše strava bude zdravější.

Ryby jsou důležitou součástí zdravé stravy, protože jsou zdrojem zdravých tuků, esenciálních vitamínů, minerálů a proteinů, které mají vysokou biologickou hodnotu. Můžete je připravit mnoha různými způsoby: uvařit, usmažit, připravit v páře, ugrilovat nebo podusit…

Možnosti jsou nekonečné – zařaďte na svůj jídelníček ryby a vaše strava bude zdravější.

Sendviče z krabích tyčinek

Přísady:

  • 3 stroužky česneku
  • trocha másla
  • trocha majonézy
  • 1 lžička směsi koření na ryby
  • 4 krabí tyčinky surimi
  • 8 plátků toastů / bagety / chleba
  • 1 natvrdo uvařené vejce
  • 4 lístky ze srdce salátu
  • špetka středomořské soli
  • trocha olivového oleje na smažení

Příprava:

  1. Uvařte tyčinky surimi v alobalu, aby si uchovaly svůj tvar.
  2. Sceďte vodu, odstraňte alobal a nakrájejte tyčinky na plátky.
  3. Nakrájejte česnek na plátky.
  4. Předehřejte olej na pánvi, přidejte tyčinky a česnek a ochuťte směs kořením na ryby. Několik minut vše smažte a pak pánev sundejte z ohně.
  5. Máslo natřete na jednu polovinu toastů nebo chleba (chléb také můžete pokropit balzamikovým octem) a posypte je středomořskou solí.
  6. Na polovinu plátků chleba dejte list salátu a kousek uvařeného vejce. Na každý plátek chleba přidejte trochu soli a dva plátky krabích tyčinek s česnekem.
  7. Druhou půlku plátků chleba namažte slabou vrstvou majonézy a sendviče zakryjte.
  8. Podávejte se salátem.

 

Autorka: Katja Turk

Adaptováno z: http://www.delimanochefs.si

Lasagne Via dell’amore

Přísady:

  • 1 česnek
  • 1 petržel
  • 1 sůl
  • 1 polévkový základ
  • dobrý olivový olej
  • 1 lasagne
  • 1 čerstvá ryba
  • 1 čerstvé středomořské bylinky
  • 10 slávek
  • 10 garnátů nebo krevet
  • 1 balení rajčat (v plechovce nebo čerstvá)
  • 1 feferonka

Příprava:

  1. Tento pokrm se většinou připravuje v letním období, když jste blízko moře a máte přístup k čerstvým rybám.
  2. Uvařte rybu v polévkovém základu, přidejte česnek, nakrájenou pažitku, petržel, slávky a krevety nebo garnáty. Až bude ryba uvařena, vyndejte ji z vývaru a odstraňte její hlavu, ocas, kosti a kůži.
  3. Rybí filety položte do omáčky. Sceďte polévku a podávejte ji později jako předkrm. Trochu polévky nechte stranou, abyste v ní mohli uvařit těstoviny – lasagne.
  4. Omáčka: osmažte cibuli, česnek, středomořské bylinky (bazalku, pažitku, petržel, rozmarýn) na olivovém oleji, přidejte trochu garnátů pro lepší chuť.
  5. Pak můžete přidat rajčata (která předem ochuťte solí a feferonkou) a nechte omáčku dusit přibližně 30 minut až 1 hodinu, dokud nebude hladká (rajčata můžete také promačkat, aby nebylo nutné je tak dlouho vařit).
  6. Nakonec přidejte rybí filety a těstoviny, ponořte je do omáčky za použití jen velmi malého tlaku. Nemíchejte! Počkejte přibližně 3 až 5 minut a umožněte všem přísadám, aby se spojily na malém ohni.
  7. Nakrájejte těstoviny na kusy a podávejte. Slávky a krevety z polévky můžete přidat jako přílohu a vše můžete zalít omáčkou.

 

Autorka: Tamara Fortuna