Cuketová omeleta
- Ingredience:
-
500 g malé cukety sůl 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce krájené majoránky 2 vejce mletý černý pepř 1 lžíce másla
- Příprava:
-
Lahodné omelety, které snadno připravíte, se perfektně hodí k víkendové pozdní snídani nebo k lehkému obědu ve všední den.
1. krok:
Odkrojte konce cukety a nastrouhejte ji na struhadle s velkými otvory. Smíchejte cuketu se lžičkou soli a nechte ji půl hodiny stát. Vložte cuketu do cedníku a pořádně ji vymačkejte, abyste se zbavili přebytečné vody.
2. krok:
Zahřejte (teplotní čidlo na rukojeti zčervená) olivový olej na pánvi Delimano® Ceramica Prima - Pánev na smažení a osmažte cuketu do zlatova, přibližně 6-7 minut. Přidejte majoránku, pak pánev sundejte s ohně a nechte směs trochu vychladnout.
V misce lehce rozšlehejte vejce vidličkou, přidejte cuketu, pepř a trochu soli.
3. krok:
Rozpusťte (teplotní čidlo na rukojeti zčervená) máslo v pánvi Delimano® Ceramica Prima - Pánev na smažení, dejte na něj cuketovou směs a rozprostřete ji po celé pánvi. Opékejte, dokud nejsou vejce na stranách omelety upečená. Stáhněte plamen a pečte omeletu tak dlouho, aby se vejce nesrazila, ale zůstala nahoře měkká. Zatřeste pánví, aby se omeleta uvolnila ode dna pánve a pak ji nechte sklouznout na talíř. Překryjte talíř pánví a otočte vše dnem vzhůru, aby opečená strana omelety byla nahoře a spodní strana se mohla opéci. Nechte ji péct asi jednu minutu a pak omeletu vraťte zpátky na talíř.
Nechte omeletu mírně vychladnout, rozkrájejte ji na trojúhelníky a podávejte ji se salátem.