Boloňské cuketové špagety
- Ingredience:
-
Na 2 porce:
- 1 cibule
- 1 mrkev
- čtvrtka celeru
- 2 spiralizované cukety
- 2 lžíce olivového oleje
- 250 g mletého hovězího masa
- 1/4 hrnku suchého červeného vína
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 250 g konzervovaných rajčat
- 1 bobkový list
- 1 lžička oregana či čerstvá bazalka
- sůl a pepř
- strouhaný parmazán
- Příprava:
-
Uvařte si klasické boloňské špagety v odlehčené úpravě, kterou oceníte především v horkých letních dnech, kdy nechcete nic těžkého do žaludku! Lehké cuketové špagety chutnají s klasickou italskou masovou omáčkou Bolognese naprosto skvěle. Zkuste tento skvělý a rychlý pokrm.
Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli s nakrájenou mrkví a celerem. Asi po pěti minutách přidejte mleté maso, směs míchejte, dokud se maso neopeče. Přisypte konzervovaná rajčata a protlak, bobkový list, přilijte víno, osolte, opepřete a nechte na mírném ohni cca 30 minut vařit, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec do ní přidejte oregano, bazalku či provensálské koření. Spiralizované špagety orestujte na jiné pánvi 3-5 minut na olivovém oleji. Každou porci naservírujte na talíř, polijte boloňskou omáčkou, ozdobte parmazánem a čerstvou bazalkou.