V košíku nejsou žádné položky.

Vyzkoušejte

Focaccia s cherry rajčátky a rozmarýnem

Ingredience:

SUROVINY NA 10 PORCÍ

• 12 cherry rajčátek, přepůlených

• rozmarýn, čerstvý nebo sušený

• 2 šalotky

• 175 ml teplé vody

• 1/2 lžičky sušeného droždí

• 250 g polohrubé mouky

• 25 ml olivového oleje

• 1 lžička cukru

• 1 lžička mořské soli

Příprava:

TIP

Do malé pánve přidejte lžíci olivového oleje a cherry rajčátka a opékejte je na mírném plameni 10 minut. Nechte je vychladnout, protože musí mít pokojovou teplotu, až je budete přidávat do těsta.

PŘÍPRAVA

• Smíchejte teplou vodu s droždím a cukrem a nechte směs na teplém místě, dokud se na ní nezačnou tvořit bublinky.

• V míse smíchejte mouku se solí a poté přidejte směs s droždím a prohněťte. Přidejte olej a hněťte ještě asi 5 minut. Přikryjte vlhkou utěrkou a nechtě těsto nakynout, dokud nezdvojnásobí svou velikost.

• Znovu ho prohněťte a pak ho rozprostřete do KULATÉHO PEKÁČE DELIMANO FIVESTAR LEGEND 24 CM, zatlačte do něj cherry rajčátka, šalotku a posypte rozmarýnem a mořskou solí.

• Pečte 40-45 minut nebo dozlatova při 180 °C.

Autor : Delimano