Královská česnečka
- Ingredience:
-
3 lžíce másla 1 palička česneku 1 větší cibule 2 brambory 500 ml zeleninového vývaru 250 ml mléka 250 ml smetany sůl pepř vegeta 1 starší houska 1 lžíce oleje nakrájený pórek na ozdobení
- Příprava:
-
Poctivá královská česnečka vás zahřeje v nevlídných zimních měsících
1. krok:
Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory nakrájíme na kostky. V hrnci Delimano© Casserole rozehřejeme lžíci másla, přidáme nakrájenou cibulku a necháme ji zesklovatět. Přidáme zbylé máslo, 2/3 nakrájeného česneku a brambory. Za občasného míchání restujeme na mírném ohni asi 5 minut.
2. krok:
Přidáme zeleninový vývar a mléko a vaříme do změknutí brambor. Nakonec přidáme smetanu, necháme ji lehce prohřát a pak polévku rozmixujeme. Dochutíme solí, pepřem, vegetou dle chuti a zbytkem prolisovaného česneku.
3. krok:
Housku nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme pánev Delimano® Ceramica Prima - Pánev na smažení, přidáme olej a kostičky opečeme do zlatova.
Servírujeme
Polévku rozdělíme do talířů a ozdobíme krutony a kolečky nakrájeného pórku.