Krémová cuketová polévka
- Ingredience:
-
Na 4 porce je potřeba:
- 1 větší cuketa nakrájená na kolečka
- kostička másla
- 2 středně velké cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 kostičky zeleninového bujónu
- hrstka čerstvých bazalkových lístků
- 250 ml smetany na vaření
- špetka strouhaného muškátového oříšku
- sůl a pepř
- Příprava:
-
V rozehřátém hrnci Delimano Casserole rozpustíme kostičku másla a nasekanou cibulku a česnek osmažíme mírně do zlatova (pozor, nespálit). Přidáme nakrájenou cuketu a zalijeme asi 300 ml vody. Přidáme zeleninový bujón a vaříme na mírném ohni, dokud se voda téměř nevypaří. Přidáme bazalku, muškátový oříšek a zalijeme smetanou.
Prohřejeme a následně celou směs dohladka rozmixujeme ručním mixérem Delimano Utile. Dochutíme solí a pepřem a pro zjemnění můžeme přidat i trošku másla. Polévku není potřeba zahušťovat. Podáváme s kostičkami opečeného pečiva a ozdobené čerstvými bylinkami. Dobrou chuť!