Krémová žampionová polévka
- Ingredience:
-
- 300 gramů žampionů
- 150 gramů cibule
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 kelímek smetany na vaření
- sůl, pepř, bobkový list, čerstvá petrželka
- Příprava:
-
Máte rádi žampiony? Pokud ano, připravte si z nich jednoduchý, ale chuťově vynikající krém, po kterém se u vás doma ihned zapráší.
Nakrájenou cibuli osmahněte v hrnci na másle a přidejte žampiony nakrájené na plátky a chvíli restujte. Několik plátků žampionů vyjměte a nechte si je na finální ozdobu. Směs v hrnci zaprašte moukou, chvíli míchejte a vytvořte jíšku. Jíšku zalejte vývarem a pořádně promíchejte. Posléze přidejte bobkový list, sůl a pepř a nechte vařit cca 20 minut. Vyjměte bobkový list a zbytek polévky rozmixujte. Po dvaceti minutách bobkový list z polévky vyjměte a polévku rozmixujte do hladkého krému. Vmíchejte smetanu na vaření a opět chvíli polévku povařte. Hotovou polévku zdobíte žampiony, které jste si nechali stranou a čerstvou petrželkou.