Krevetová polévka s kokosovým mlékem
- Ingredience:
-
- 200 g krevet
- 1 lž nasekaného zázvoru
- 1 mrkev nastrouhaná nahrubo
- 1 lž nasekaného stroužku česneku
- 1 lž čerstvé nasekané chilli papričky
- 600 ml kuřecího x zeleninového vývaru
- 200 ml kokosové mléko
- 1 lžíce limetkové šťávy
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 dcl bílého suchého vína
- 1 svazek nakrájené jarní cibulky
- sůl, pepř
- Příprava:
-
Pikantní krevetová polévka díky zázvoru a chilli zjemněná kokosovým mlékem je jedním z nejpopulárnějších thajských jídel. Pokud nemusíte krevety, můžete je nahradit kuřecím masem.
Na oleji orestujte chilli papričku, zázvor, mrkev a česnek. Zalijte vývarem a nechte chvíli vařit. Přidejte kokosové mléko, víno, krevety, sojovou omáčku a šťávu z limetky. Vařte asi 20 minut. Dochuťte solí, pepřem. Hotovou polévku posypte zelenou jarní cibulkou.