Květákové placičky
- Ingredience:
-
2 lžíce olivového oleje (pánev Delimano® Ceramica Prima - Pánev na smažení) nebo 1 lžíce (pánev Delimano® Ceramica Dry Cooker™) 1 velký nebo 2 malé květáky 8 ks filé ze solených ančoviček 9 vajec, rozmíchaných* 1 francouzský chléb 35 g mouky 40 g strouhaného sýra – Pecorino Romano nebo parmezánu 150 g mladého, bílého, tvrdého ovčího sýra (zavolejte si o vysvětlení)
- Příprava:
-
Servírujte tohle vegetariánské jídlo k obědu nebo jako nedělní pozdní snídani a úspěch je zaručen.
1. krok:
Střed francouzského chleba rozdrobte (tak abyste získali ½ šálku).
2. krok:
V pánvi Delimano® Ceramica Prima - Pánev na omáčky řádně zahřejte 2 lžíce oleje, přidejte květák a ančovičky, vše vařte, dokud květák nezměkne, ale zároveň se nesmí rozpadat – přibližně 15 minut. Stáhněte směs z tepla a nechte ji mírně vychladnout.
3. krok:
Smíchejte květák s vejci, drobky z chleba, moukou a sýrem pecorino. Zahřejte (teplotní čidlo na rukojeti zčervená) dvě lžíce oleje v pánvi Delimano® Ceramica Prima - Pánev na smažení nebo jednu lžíci oleje v pánvi Delimano® Ceramica Dry Cooker a postupně na pánev naneste jednu lžíci směsi po druhé. Pečte přibližně 2 minuty na každé straně, dokud placičky nezezlátnou.
Osušte je na kuchyňské utěrce a podávejte je posypané nastrouhaným ovčím sýrem.