Valentýnská pěna z bílé čokolády
- Ingredience:
-
- 250 ml smetany ke šlehání
- 250 g nasekané bílé čokolády
- 100 g smetanového sýra (Philadelphie, Palouček, Lučina, či Mascarpone)
- 1 lžička moučkového cukru
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu, nebo vnitřek vanilkového lusku
- špetka soli
- maliny na ozdobu
- Příprava:
-
Ať už slavíte Valentýn, nebo ne, je to skvělá záminka pro to se rozmazlit čokoládou. Nenajdete snadnější recept, než na tuto bílou čokoládovou pěnu. Maliny a bílá čokoláda jsou již sami o sobě úžasné a přidáním smetanového sýra vznikne naprostá pochoutka. Zdobení je také snadné! Stačí jen na pěnu navršit hrstičku čerstvých, či rozmražených malin, protože jak je známo - méně je více.
Ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu a až nebude tolik horká, vmíchejte do ní smetanový sýr, lžičku cukru, špetku soli, vanilku a opatrně stěrkou vmíchejte ušlehanou smetanu. Pokud se vám bude zdát pěna málo sladká, přidejte cukr. Nechte vychladnout a vychlaďte v lednici.