Pohankové rizoto
Celkový čas:
1 hodina
- Ingredience:
-
- 250 g tmavé pohanky
- 250 g kysaného zelí (ideálně červené)
- 200 g čerstvých žampionů
- 2 stroužky česneku
- 2 PL másla
- sůl
- pepř
- římský kmín
- koriandr mletý
- Příprava:
-
Pohanku zalijte vařící vodou cca 2cm nad, přikryjte talířkem nebo poklicí a nechte přibližně hodinu odstát. Můžete ji také zabalit do peřin, tím celý proces urychlíte.
Žampiony pokrájejte na plátky a ty osmahněte na másle, když už jsou skoro hotové, přihoďte prolisovaný česnek, mletý koriandr a římský kmín a nechte chvilku smažit. S římským kmínem opatrně, má výrazně jinou chuť, nežli „normální“ kmín. Ze zelí slijte nálev a pokrájejte ho na kousky.
Jakmile je pohanka doměkka, přidejte žampiony a zelí. Podle chuti dosolte a dopepřete. Pěkně zamíchejte.
Servírovat můžete teplé i studené - jako salát.