V košíku nejsou žádné položky.

Vyzkoušejte

Trendy v kuchyni

11-17 z 17

  • Sladké brambory - ideální volba na podzim

    Sladké brambory - ideální volba na podzim

    Po zveřejnění receptu na vynikající plátky pečených sladkých brambor, které nám opravdu zachutnaly, jsme se rozhodli podívat se na sladké brambory trochu hlouběji.

    Číst více 
  • Svatomartinské hodování

    Svatomartinské hodování

    Svatomartinská husa a víno u nás nedílně patří k oslavám svátku Sv. Martina. Svatý Martin je patronem vojáků, jezdců a vinařů – mezi jeho atributy patří kromě koně, pláště a biskupské mitry skutečně i husa. Podle legendy to totiž byly právě husy, které Martina prozradily, když se schoval v husinci, aby se vyhnul biskupskému úřadu. Husy kejhaly a budoucí svatý musel chtě nechtě přijmout úřad.

    Číst více 
  • Vařená, pečená nebo restovaná: její výsost – brambora

    Vařená, pečená nebo restovaná: její výsost – brambora

    Do Evropy je přivezl Kryštof Kolumbus, a později i ostatní cestovatelé, kteří prozkoumávali svět a nová teritoria. Brambory mají vysokou výživovou hodnotu a obsahují ochranné látky, vitamíny a minerály. Dají se skvěle používat jako hlavní jídlo nebo příloha, a vždy obohatí váš oběd svým vzhledem a chutí.

    Číst více 
  • Znáte smoothie?

    Znáte smoothie?

    Pokud jste odpověděli kladně, tak víte, že se jedná o hustý a zdravý nápoj, připravený z ovoce nebo zeleniny bez přidaného cukru a konzervantů. Nepleťte si toto ovocné pyré s mléčnými koktejly, jejichž hlavní složkou je mléko. Smoothie ale není džus, na rozdíl od džusu, při přípravě smoothie se využije celé ovoce či zelenina, nejedná se tedy o vymačkanou šťávu z ovoce. Ovoce nebo zelenina se očistí, případně se oloupe (nepoživatelné nebo chemicky ošetřované slupky – např. z citrusů nebo banánů). 

    Číst více 
  • 5 druhů zeleniny, skvělých pro spiralizér

    5 druhů zeleniny, skvělých pro spiralizér

    Cuketa je bezesporu jednička a tak ji pro tentokrát necháme stranou. Kdo kdy vzal do ruky spiralizér tak ví, že s ním může být celkem sranda.  Obzvlášť pokud máte doma zeleniny, že už nevíte, jak jinak ji zpracovávat. Máme pro vás několik tipů na obzvlášť dobře „spiralizovatelnou“ zeleninu.

    Číst více 
  • Plevel na talíři

    Plevel na talíři

    Kopřiva, medvědí česnek, sedmikráska, jetel… to vše jsou rostliny, které nás svou svěží barvou vítají po zimě. Společné jim je i to, že jsou jedlé. Víte, čí vším můžete zpestřit svůj jídelníček, a na co si naopak dát pozor?

    Číst více 
  • Víte, co je to sorbet?

    Víte, co je to sorbet?

    Sorbet, šerbet… některým se jasně vybaví, oč se jedná, jiným se matně vybaví ledová tříšť na pouti nebo “prostě něco s ledem”. Ne každý ovšem ví, že se nejedná o dvě synonyma, nýbrž o dvě rozdílné věci. A v čem je jádro pudla?

    Číst více 

11-17 z 17